PERSBERICHT GEMEENTE EINDHOVEN

Persbericht
Open Monumentenweekend op 13 en 14 september
Eindhoven laat haar sporen zien

Het weekend van 13 en 14 september is het Open Monumentenweekend 2008. Eindhoven staat dit weekend in het teken van het landelijke thema ‘Sporen’. Tijdens het Open Monumentenweekend zijn in het hele land tal van monumentale gebouwen gratis opengesteld voor het publiek. Zo ook in Eindhoven.

Op vrijdagavond 12 september gaat het Open Monumentenweekend officieel van start. Wethouder Hans-Martin Don opent om 20.00 uur de tentoonstelling: ‘Sporen in de stad, zoeken naar het Eindhovens verleden’ in Museum Kempenland Eindhoven (Antoniusstraat 5-7). Hier wordt ook het educatief project ‘Dit is Eindhoven’ gepresenteerd. Dit is een project voor basisonderwijs, opgezet door het CultuurStation. Op zaterdag 13 en zondag 14 september is het museum van 10.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk.

Strijp S
De activiteiten tijdens het Open Monumentenweekend zijn verder hoofdzakelijk geconcentreerd op Strijp S. Strijp S is het grote industriecomplex van Philips, dat wordt herontwikkeld. Duizenden mensen hebben hier gewerkt en daardoor ook hun sporen nagelaten. Nu krijgen de fabrieksgebouwen een nieuwe invulling.
Op zaterdag 13 en zondag 14 september tussen 10.00 en 17.00 uur worden rondleidingen verzorgd in de Hoge Rug en het Veemgebouw.
Op de tweede verdieping van gebouw SBP is een expositie te zien van werk van verenigingen van amateur-kunstenaars en van groepen cursisten van het Centrum voor de Kunsten, die aan het thema “Sporen”een eigen interpretatie geven.
Verder is een impressie te zien over de toekomst van Strijp S en wordt een film getoond van herinneringen van oud-Philipsmedewerkers. Op zondag worden er wordt door CKE dansvoorstellingen gegeven.

En verder
Daarnaast zet ook de Pastoor van Ars kerk haar deuren open op zaterdag 13 september van 11.00 tot 16.00 uur. De Collse watermolen is op zaterdag open van 9.30-12.30 uur.