unieke expositie 'SPOREN' door Eindhovense Amateurkunstorganisaties

In de regio Eindhoven verbinden zich een achttal amateurkunstorganisaties aan het Open Monumentenweekend van zaterdag 13 en zondag 14 september. Een en ander gebeurt middels een aantal opmerkelijke exposities en activiteiten in het Veemgebouw en de voormalige apparatenfabriek van Philips op Strijp-S.

Enkele gebouwen van het oude fabriekscomplex zullen beperkt zijn opengesteld voor het publiek. Bezoekers kunnen daarbij gebruik maken van door het V.V.V. verzorgde rondleidingen. In enkele fabriekshallen presenteren amateurkunstenaars hun werk en zullen dansvoorstellingen te zien zijn. Oud medewerkers van Philips zijn aanwezig om hun verhaal te vertellen over de tijd van toen.

Om een en ander te realiseren is een nauwe samenwerking opgezet tussen de gemeente en de betrokken verenigingen, waarbij de coördinatie van de amateurkunst in handen ligt van Het Centrum voor de Kunsten (CKE) in Eindhoven.

Deelnemers aan het evenement zijn:

schildersvereniging ‘Met Potlood en Penseel’
videogroep ‘Lumi√®re’,
fotoclub ‘Rapenland’,
fotoclub ‘De Gender’,
fotoclub ‘Het Debuut’,
fotoclub ‘t Karregat’,
fotoclub ‘Ericamera’ ,
een drietal groepen voor schilderkunstbeoefening
van de CKE-school-voor-beeldende-kunsten
en dansers van de danswerkplaats van de CKE-dansschool.

De foto- en schilderclubs dragen allen bij aan een omvangrijke expositie van werken, gebaseerd op het gemeenschappelijke thema ‘Sporen’. Via een brede interpretatie van dit - landelijk bepaalde- thema, krijgen de deelnemers alle ruimte tot een creatieve vormgeving van dit onderwerp. Het ligt voor de hand, dat veel sporen te maken zullen hebben met allerlei overblijfselen en gebeurtenissen uit het verleden van onze stad en zijn bewoners; de verbeelding kan, in kunstzinnige zin, alle kanten opgaan.